Автор Тема: Правила на раздела купува/продава  (Прочетена 1842 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Administrator

  • Admin
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 2366
  • http://www.edcforum.bg
    • Профил
    • www.edcforum.bg
Правила на раздела купува/продава
« -: април 22, 2014, 10:29:55 am »
1. Писането на кирилица е задължително, всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Целта на подфорумите „Купувам” и „Продавам” е участниците да могат да обявяват продажба или търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност. Aко сте фирма, моля свържете се с администратора, за обсъждане на условията за включването ви в раздела "Партньорски фирми".

3. При установяване на множество публикувани теми с обяви за продажби от един участник, това ще се счита за опит за осъществяване на търговска дейност, темите ще бъдат изтривани, а участникът ще бъде първоначално официално предупреждаван, след което – и санкциониран за непозволена реклама.

4 Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата.

5 Заглавието на темата автоматично ще е с посочен префикс "Продавам…", когато е в подфорума за продажби и "Купувам…", когато е в подфорума за покупки.
За случаите на обяви за замени и бартери, авторът трябва да посочи "Заменям…" или "Бартер…".

6 Задължителни елементи на всяка обява за продажба: телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.), цена и актуални снимки (във формат не по-голям от 800х600 пиксела и без лого на портали за търговия и обяви на подобен род стока), както и да се упомене населеното място, в което се намира предметът.

7 Неточно оформените и подредени обяви, ще бъдат редактирани от отговорните модератори служебно.

8 При приключване на сделки, пишете "продаден/ а/ о", за да бъде заключена темата. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно.

9 Темите трябва да бъдат публикувани в съответния раздел. Темите, публикувани в неправилен раздел, ще бъдат премествани служебно.

10 Без налични разрешителни документи, са забранени предлагането за продажба, както и търсенето, на вещи, за които се изисква определен вид санкция от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др.

Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане или търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11„Спам” (писане не по темата, коментари за предмета и цената, както и дискусии между участниците) не се допуска.


Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.