Автор Тема: OLIGHT S1R BATON 2  (Прочетена 5330 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен koceto

• Newbie
  • *
  • Публикации: 15
    • Профил
OLIGHT S1R BATON 2
« -: октомври 06, 2018, 09:04:57 am »
Здравейте колеги, с няколко изречения ще споделя личните си впечатления от новия продукт на Олайт а именно S1R BATON 2. Имах възможност да тествам фенерчето една седмица и лично да се убедя в качествата му, макар и нов продукт вече има доста ревюта и мнения в мрежата до колкото ги прочетох навсякъде се изказват суперлативи за модела. Лично аз няма да изпадам в детайли  за диоди, електроника и тн. понеже не ми е силна страна, а ще споделя впечатлението си от ползването му.

Фенерчето пристига във вече добре познатата бяла картонена кутия, на която са изписани стандартните спецификации на фенера, в комплекта влизат :

- фенерче с презареждаема батерия
- кабел за зареждане на фенера
- велурена торбичка за пренасяне на аксесоарите
- връзка за фенера с поставена игла
- пластмасова кутия за пренасяне на батерията при изваждане от фенера
- подробни инструкции и описание за работа с фенера на български

Самото фенерче:

Малко сухи данни:

- дължина на фенера 63мм
- тегло 51 гр
- батерия 1 бр IMR 16340, 550 mAh, 3,7 V
- тир оптика CCT. 6500K, CRI.70
- 145 метра далекобойност
- 5,250 cd
- водоустойчевост по IPX8
- удароустойчевост 1,5 метра
- 5 години гаранция

Батерията:

Фенера има следните режими на работа:

- лунен режим от 0,5 лумена ( 8 дни )
- нисък режим 12 лумена ( 20 часа ) 15 метра дистанция
- среден режим 60 лумена ( 3 часа и 40 мин ) 40 метра дистанция
- висок 600/300 лумена ( 1,5 мин/ 45 мин ) 100 метра дистанция
- турбо 1000/300 лумена ( 1,5 мин/ 37 мин ) 145 метра дистанция
- строб режим

До колкото разбрах модела ще се предлага само със студена светлина, благодарение на диода Cree XM-L2 U4 и TIR лещата фенерчето осветява много добре на близка и средна дистанция, което за подобен  тип ЕДЦ фенер е супер.

Различните режими, без строб и лунния:

Фенерчето е снабдено с един единствен гумиран мек бутон за включване и изключване, който служи и чрез задържане за смяна на режимите, бутона  е с индикатор който светва след 1 секунда при включване на всеки един от режимите, като единствено на лунния не свети. Индикатора има за цел да показва нивото на заряд  на батерията в момента, като цветовете са Зелен, Оранжев и Червен

Смяна на режимите:

Чрез единично кликване фенера се включва, чрез задържане на бутона започват да се изреждат режимите от нисък към висок,  лунен, слаб, силен, висок. Фенера разполага със директен достъп до турбо режима, чрез двойно кликване  директно стартира турбо режима, чрез тройно кликване фенера стартира във строб режима, фенера раполага и със памет на който режим е оставен при следващо пускане стартира автоматично на него, което е супер. Има и 2 таймера  за автоматично изключване, също много полезна функция голям 9 минутен и малък който е 3 минутен. Когато фенера е включен чрез двойно натискане на бутона и задържане се активира таймера, при единично премигване се активира малкия таймер от 3 мин, а при двойно премигване се активира големия от 9 мин. след изтичане на времето фенера се изключва автоматично.
Фенера има и функция за  заключване на  бутона, ако искаме да я активираме при изключен фенер се задържа бутона за повече от 2 сек и фенера премигва във лунния  режим, при това положение фенера е заключен, при натискане на бутона светва червен индикатор. Ако искаме да го отключим просто задържаме бутана за над 2 секунди и фенера светва пак в лунния режим, чрез повторно кликване започва да изрежда режимите.

Производителите са помислили и за зареждането, чрез магнитен  кабел със светлинен индикатор, който свети в червено при зареждане на фенера, и когато се зареди напълно батерията светва зелено.

Фенерчето разполага и с така любимия ми магнит със който се прикрепя към всякакви метални повърхности, магнита е много силен и държи фенерчето стабилно прикрепено, лично аз тази функция я ползвам много при ЕДЦ фенерчетата ми.

Фенера разполага с двустранен  клипс което позволява прикрепянето му към всякаква екипировка, раници дрехи, шапки, моле системи и тн. клипса е позициониран и  не се върти, в тъмното много спомага да се намери бутона.

Малко сравнителни снимки и как седи в ръката:

Сравнен със M1T raider, S1A baton, Lumin top tool, S1R BATON 2, H1 NOVA, i3e eos

Така след едноседмично ползване и носене да споделя какво ми харесва и какво не:

Харесва ми:
- компактния размер
- добре подбраните режими и страхотните 1000 лумена
- паметта на режимите и това, че мога да го стартирам директно във турбо режима
- двата таймера
- хубавата светлина на близко и средно разстояние
- добрия рънтайм за подобен тип батерия
- индикатора на бутона за нивото на заряд
- това, че мога да го зареждам без да се налага да вадя батерията
- клипса и здравия магнит

Какво не ми харесва, ами няма да си кривя душата всичко във фенера ми харесва, за мен е много премислен ЕДЦ модел и си личи, че производителите са мислили много и са направели един отличен за мен продукт.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=4TB5jd62kNM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=4TB5jd62kNM</a>

Фенера е предоставен за ревю от Олайт.БГ за което благодаря!

пп. Има две три снимки от нета.

« Последна редакция: октомври 07, 2018, 10:02:07 am от Administrator »

Неактивен Administrator

• Admin
  • Administrator
  • Hero Member
  • Публикации: 2552
  • http://www.edcforum.bg
    • Профил
    • www.edcforum.bg
Re: OLIGHT S1R BATON 2
« Отговор #1 -: октомври 07, 2018, 10:03:00 am »
Страхотно фенерче. Рядко съм бил впечатлен толкова от нов продукт.
Със здраве да го ползваш!

Неактивен Administrator

• Admin
  • Administrator
  • Hero Member
  • Публикации: 2552
  • http://www.edcforum.bg
    • Профил
    • www.edcforum.bg
Re: OLIGHT S1R BATON 2
« Отговор #2 -: ноември 27, 2018, 07:08:03 pm »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=akbXYPexQQU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=akbXYPexQQU</a>