Последни публикации

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1
Партньорски фирми / Re: OLIGHT Bulgaria LTD.
« Последна публикация от Administrator - Днес в 11:04:17 am »
И няколко нови продукта за днес:

Челник Olight H16 Wave 500lm
http://shop.olight.bg/chelnik-olight-h16-wave-500lm 139лв.


Olight M2T Warrior 1200lm
http://shop.olight.bg/olight-m2t-warrior-1200lm 159лв.


Бързомерец Vector Optics Torrent 1x20
http://shop.olight.bg/brzomerec-vector-optics-torrent-1x20 199лв.

2
Поздравеления за ревюто и със здраве да го ползваш!  O0
3
Зравейте!
Днес ще ви занимая с едно челниче.
Първо клип с разопаковане и малко инфо:


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=vCRaVGgZ0VE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=vCRaVGgZ0VE</a>

Батерията е вградена 2000mAh LiPo

И малко снимки:В заключение ще кажа само,че това е мощно,компактно и с удобна функция за управление челниче и съм доволен от придобивката.
Благодарности на Olight bg за винаги коректното отношение и бързо обслужване и за новата ми светулка!

Дано ви е било интересно и полезно.
4
Партньорски фирми / Re: ARMS-BG.COM
« Последна публикация от Arms-bg.com - март 15, 2018, 10:59:48 am »
Здравейте, колеги,
ето какво ново при нас:

1. Нова доставка от ножовете на Kershaw:
 - сгъваеми ножове
 - фиксирани
 - аксесоари

2. Нова доставка от български ножки на Manly
 - сгъваеми
 - фиксирани

3. Нова доставка от щатските раници Osprey

4. Нова доставка на часовници и компаси Suunto
 - часовници
 - компаси

Не забравяйте за отстъпките, които ползвате към всички продукти предлагани от нас: https://arms-bg.com/

Поздрави и хубав ден!
Армс-Бг
5
Фенери, осветление, батерии и зарядни / Re: Olight H16 Wave
« Последна публикация от Administrator - март 13, 2018, 05:14:19 pm »
Поздравеления за ревюто и със здраве да го ползваш!  O0
6
Общи приказки / Re: Снимка на днешното ни EDC
« Последна публикация от Administrator - март 13, 2018, 05:11:52 pm »
7
Фенери, осветление, батерии и зарядни / Olight H16 Wave
« Последна публикация от dellman - март 13, 2018, 01:50:24 am »
Olight H16 Wave

Здравейте,
Имам удоволствието да ви представя новия модел на фирма Олайт - челникът Olight H16 Wave. Главната особеност на този модел е контролът с жестове. Челникът ми беше предоставен от Олайт България, благодарение на баце ви Андрей.

H16 Wave се доставя в кутия с нов семпъл дизайн, който ми допада. Визуално, мисля, че новата картонена опаковка е положителна промяна за фирмата. Недостатъкът е, че трябва да разкъсате опаковката от едната страна, за да стигнете до челника. На самата опаковка има снимка на продукта отпред и подробна информация за специфокациите  на гърба.
 

Вътре има пластмасова вложка, като окомплектовката е следната:
- челник H16 Wave
- лента за глава (челникът е мониран на нея заедно с батерийния пакет)
- къстъмизиран батериен пакет
- micro-USB заряден кабел
- ръководство за потребителя, което е преведено и на Български !!!
 

Ето и спецификациите от производителя:
Материал на корпуса:                                     
Полимер (пластмаса),
основа от авиационен алуминий с тип III твърдо анодно покритие
Светодиод: 2 x XP-G3 CW
Формат на батерията: Персонализирана батерия - Li-Po 2000mAh
Режими:
Нисък(5 лумена / 160 часа)
Среден (100 лумена / 9 часа и 30 минути)
Висок (500 лумена / 5 мин.) със степдаун на (350 лумена / 2 часа)
Далекобойност: 100 метра
Интензитет: 2500cd
Водоустойчивост: IPX-4 стандарт
Удароустойчивост: 1м
Размер: 58 мм (дължина) x 38 мм (височина) х 24 мм (ширина) - челник,
71 мм (дължина) x 42 мм (височина) x 19 мм – батерия
Тегло: 120g (включително с батерията)
Включени аксесоари:
1 * Олайт 2000mAh батерия
1 * Лента за глава
1 * micro-USB кабел
1 * Инструкция за потрбителя

Самият челник съдържа два Cree XP-G3 светодиода със студена светлина, но с две различни TIR оптики. Едната е за далечина, а другата за широко разпръскване.
Olight H16 Wave е много подобен на дизайн с друг модел на фирмата – HS2.
При Olight H16 Wave е наличен Li-po(литиево-полимерен) батериен пакет в правоъгълна пластмасова кутийка. За разлика от HS2, тук имаме „твърда връзка” между челника и батерията. Лично на мен варианта с USB връзка на компонентите при HS2 ми допада повече. Кабелът е дебел и здрав и се навива в средата, като кабел от стар телефон.Наличен е micro USB порт за зареждане на батерията, покрит от гумено капаче.
До гуменото капаче са разположени лед индикациите за заряд на батерията, 4 на брой, както и син бутон. Синият бутон се натиска и тогава въпросните лед индикации светват в синьо, за да покажат нивото на заряда на батерията. Понеже при носене батерията ще се намира от задната страна на главата, трудно би могло да се провери остатъчния заряд, но от Олайт са се погрижили много хитро за това нещо. Когато се достигне около 10% от заряда на батерията, тя ще издаде звуков сигнал в продължение на 10мин., като за да спре просто трябва да се натисне синият бутон.

Зареждането на батерията става посредством предоставения micro USB кабел. Лед индикациите мигат по време на зареждането и спират, когато зареждането е приключило. Според данни от нета, зарядния ток е приблизително 1А. Челникът може да работи при всички режими по време на зареждането, но за сметка на по-бавната скорост на зареждане. Това все пак е вариант да се върже челника към пауърбанка и да се ползва по-дълго време.


Челникът не блести с дизайн, даже никак (дизайнера му да го линчуват публично), но за сметка на това е много лек и удобен при носене. Качеството на изработка е на познатото високо ниво за марката и не се забелязват никакви забележки. Лентата се държи здраво на главата и не се усеща дискомфорт и следи от носенето. Не забелязах и наченки да изпадне при спортни активности, като пързаляне с наелон и гумени галоши, ринене на сняг и т.н. Лентата за главата е с познатия дизайн на марката от последните модели – брандирана еластична лента с пластмасови скоби във всеки край.Управлението на режимите е посредством син бутон разположен върху предната част на челника. Натискайки го, челника се включва. Челника винаги пали на силния режим с двата емитера работещи едновременно. Натискайки бутона за режимите, сваляте от силния през средния и накрая на слабия режим на двата емитера едновременно. Завъртането е в следния ред по-кокретно : High -> Mid -> Low -> Off -> High и т.н. Двата емитера винаги светят заедно и няма възможност да се използват по отделно. Хубава екстра за модела е възможността да се регулира насочеността на светлиата. Може да се регулира в три позиции, ако не броим стандартното положение, в което седи.


Интересното за мен обаче е така наречената Wave функиция. H16 Wave може също да се активира или деактивира с жест. Промяната на режимите  на светлината не е възможна с управлението с жестовете. Режимът служи за включване и изключване на челника. Този режим може да се активира като включи челника и от който и да е режим се задържи бутона за управление в продължение на 1.5 сек., докато светлината премигне. По същия начин функцията се изключва. Режимът на жестовете е активен, като това може да се разбере от светещия в синьо бутон. Сензорът за този контролер е разположен до основния бутон. Съответно като се „помаха” пред челника той се включва или изключва. Функцията е интересна и полезна, като трябва да обърна внимание на това, че ако сте се забили в някоя гора/храсталак, то нека тя да е изключена поради неволно активиране на челника.
- снимката е от нета

Като за финал, ето как виждам нещата през моята камбанария.
Olight H16 Wave е чудесен и лек челник, който е спортно и EDC ориентиран. Като такъв е изключително удобен благодарение на ниското си тегло от 120гр с батерията, както и на прекрасната лента, която не оставя отпечатъци и след продължитено носене.
WAVE OPERATION, както се води функцията е хубаво нещо, особено когато се работи нещо и са ви мръсни ръцете. Тя е основно приятно допълнение, отколкото необходимост. Лично аз бих се зарадвал повече на наличието на червена светлина, като при HS2, както и включването да става със задърждане на бутона. Като недостатък ще изтъкна и липсата на директен достъп до ниския режим. Според мен в един челник, това трябва задължитено да го има. Много се радвам обаче, че винаги пали на максималния режим. Въможността да се регулира насочването на светлната е нещото, което най-много ми бе ползено при ползването ми до момента. Голямата батерия и чудесния баланс при носене го правят подходящ за множество задачи в ежедневието, а и не само.
Ето още малко снимки на модела:


8
Фенери, осветление, батерии и зарядни / Re: Olight M2T Warrior
« Последна публикация от Administrator - март 05, 2018, 03:42:50 pm »
Поздравления за ревюто и със здраве да го ползваш!
9
Фенери, осветление, батерии и зарядни / Olight M2T Warrior
« Последна публикация от Marcinkov - март 03, 2018, 06:50:57 pm »
Привет колеги, неотдавна се появи "новия" зареждаем тактически фенер на Olight - M2R, но покрай Shot Show 2018 се оказа че има и по-нов тактик, чиято премиера и пускане на пазара съвпадна с любимото ни шоу от Лас Вегас. Новия Olight M2T е това за което повечето привърженици на тактическите светулки мечтаят - фенер с гумен заден тактически бутон. Премиерата беше неочаквана, поради факта че очаквахме да се появят други тактически модели на марката, а не точно този. Разбира се M2T следва почти изцяло линията, външния вид и управлението на предишния M2R, повече подробности за това - по-долу в представянето.

Олайт избраха да започнат новата 2018 с нов дизайн на опаковките си - бяло-бежеви издължени кутии. Окомплектовката се състои от:
•Фенерът заедно с прикрепения към него клипс
•Калъф
•Пластмасов пълнител за CR/RCR123 батерии с включени два броя литиеви CR123A батерии.
•Инструкция за употреба на български.
•Наличен е и изолиращ филм, който пречи на акумулатора да прави контакт.
•Връзка за ръка


ТТ данни:

 *Далекобойност: 195m.
 * Интензитет: 9500cd
 * Водоустойчив по IPX8 стандарта (работи под вода до 2м. дълбочина)
 *Удароустойчивост: падане от 1,5 метра върху твърда повърхност.
 *Tяло от авиационен алуминий с тип III твърдо анодно покритие.
 * LED: Cree XHP-35HD(CW)
 * Поддържани батерии: 1 x 18650, 2 x CR123A
 * Размери: 130мм. (Дължина), 25,4мм. (Диаметър на главата), 24,4мм. (диаметър на тялото)
 *Тегло: 134гр. (с батерията)


За разлика от M2R, калъфът е стандартен и изработен от найлон(кордура) със велкро за отваряне. Качеството е много добро и лично на мен ми е по-удобен за боравене и отваряне от този на М2R.


М2T се предлага с диод във вариант със студена бяла светлина, версия със неутрална бяла светлина не се предлага за момента. Прави ми впечатление че лъчът на фенера е със значително по-бяла светлина от тази на M2R(5400K), предположенията ми са, че се касае за стойности около или малко над 6000К. Това са само предположения, защото от Олайт никъде не дават точни параметри. Тази доста студена светлина е доста подходяща за фенер с тактическо приложение при ситуации на самоотбрана или нападение. За случаи като тези, от Олайт са повдигнали и честотата с която премигва Strob режима(13Hz) и по този начин се увеличава ефекта на въздействие спрямо нападател или отбраняващ се. Въпреки че светлината е доста студена, фенера е подходящ и за доста дейности на открито или закрито и ще осветява доста прилична площ и на широчина и на дължина.


М2Т разполага със стандартен заден гумен тактически бутон и за разлика от M2R, начина по който се усеща на допир и начин на боравене с него е някак по-интуитивно и познато. Естествено липсва възможността за поставяне в "поза" свещ, както и магнитните и презареждаеми функции на задната част на бутона на M2R. Ако човек не държи да си използва тактическия фенер по този начин като "свещник", а също така и да си зарежда акумулатора със стандартните външни зарядни, то M2T e фенера за него. Натискането е лесно, а щракването при включване в режим на постоянно светене е безшумно и тихо. Това е полезно, защото ще ви запази изненадата и "стелт" профила. Тук обаче има едно Но, начинът на боравене с задния бутон е доста иновативен и както може да ви хареса, така и може изобщо да не ви допадне. В моя случай съм на кантар и повече клоня към второто, може би защото съм привикнал към стандартния начин на ползване на фенер с заден тактически бутон, не знам! Този начин на управление на тактическите функции потенциално би превърнал фенера в най-добрия на пазара или обратното, в най-несполучливия като управление и удобство на боравене. Толкова писах по въпроса, а даже не съм обяснил още в какво се изразява цялото това противоречие, което ме тормози:

•Управлението се изразява в триетапно натискане на задния бутон до достигане на Строб режима и според мен цялото това упражнение е доста експериментално на този етап. Доста е странно и както писах по-горе или ще го харесате или ще го намразите. Естествено първия етап е половин натиск за моментален Турбо режим, а за да активирате Турбо режима за постоянно трябва да натиснете бутона, докато кликне и тогава вече сте в режим на постоянно светене. Има и трета стъпка, а тя е да натиснете бутона до дъно и по този начин да пуснете Стробоскопичния режим на светене. След като се е задействал премигващия режим с пълния натиск на задния бутон, последващото отпускане на бутона води до изгасването на фенера, а не връщането му в Турбо режим. Всичко това прави нещата доста странни и за някои това може да е супер удобство, а за други да е доста дразнещо.


•Има и още една дребна особеност, която е новост и не съм срещал при тактическите фенери. Става въпрос за това, че когато сте в режим на постоянно Турбо, за да изключите фенера не е необходимо да натиснете бутона докато кликне, а само леко да го натиснете без кой знае колко силен натиск. Това е недомислица за мен, защото случаен не толкова силен(половин) натиск или изтърване върху задния бутон, биха изгасили фенера.


Olight M2T е един от най-компактните като размери тактически фенери. Олайт го разписват 134гр, при 149гр за М2R. Моите замервания показват, че M2T запазва относително високото тегло на презареждаемия си събрат, като е олекнал с едва три грама(150 грама с акумулатора), срещу 153-те грама на M2R. Сравнително високото тегло е предпоставка за по-голяма здравина и сигурност. Това комбинирано с относително агресивния ринг и голяма мощност, прави фенерът един чудесен отбранително/атакуващ уред.
Както споменах фенерът стои много солидно, въпреки по-лъскавото си излъчване. Изработен е от авиационен алуминий с тип III твърдо анодно покритие. Изработката е на много високо ниво, без дефекти и остри ръбове. За разлика от M2R няма ясно изразени охлаждащи ребра точно под главата на фенера, все пак 1200 лумена в този форм фактор не са някаква кой знае каква стойност. Друга разлика в финиша на новия модел е по-ясно изразената накатка на задната капачка. Това дава по-добро сцепление при отвъртването или завъртването и. Освен че стои стабилно, фенерът се усеща и доста удобен в ръката, като най-удачно е клипса да се ориентира на обратно на страничния бутон. По този начин е по-лесно напипването на бутона в тъмното и не пречи на свободното му натискане.
В комплекта на М2T лиспва 18650 акумулатор, а от Олайт са сложили две литиеви CR123-ки, които са едно добро допълнение към комплектите за оцеляване, заради дългия си живот. Липсата на 18650 акумулатор не е болка за умиране, защото всеки уважаващ себе си фенерджия разполага с приличен брой от тези акумулатори. Единственото условие е 18650-цата да е 5А или повече. 
М2Т пристига и със същия диод както M2R, разликата е само в температурния оттенък на светлината им. Диодът е Cree XHP-35HD, което ще рече че е с първична оптика изразяваща се с купол над луминофора на диода. Това в комбинация с текстурирания рефлектор на M2Т води до доста по-равномерно разпръскване на светлината и прилична широчина на лъча. Щеше ми се да има и вариант с диод Cree XHP-35HI, който щеше да повиши далекобойността с поне 50-ина процента. По  мои наблюдения Cree XHP-35HI не прави лъча чак толкова тесен и концентриран, както е при XP-L Hi диодите. Cree XHP-35HD дава възможност за повечко лумени за сметка на интензитета. Големия спил и приличната далекобойност са една добра предпоставка за удобство при ЕДЦ използване, както и за тактическо приложение. Когато светнат "рамо до рамо" M2R и M2T, се забелязва температурната разлика на светенето им. Разликата в мощността се вижда, но е пренебрежима, въпреки тристата лумена в полза на презареждаемия модел.


Работата с фенера и режимите е лесна и за тези които са ползвали фенери на Олайт не би представлявало трудност да се нагодят. Повечето фенери на Олайт имат почти сходни режими и начин на управление, при M2Т обаче, описах основната разлика при работата със задния бутон.


•И при М2Т страничния бутон служи за включване на фенера. Това означава, че той може да се включи, както от страничния, така и от задния бутон. Разликата е там, че със задния бутон има достъп до моментален и постоянен Турбо режим и Стробоскопичен такъв.


•Със страничния бутон се изреждат режимите чрез задържането му в следната последователност - Нисък - Среден 1 - Среден 2 - Висок. За да достигнете до Турбо режима е нужен двоен клик. Всеки от зададените режими има памет, при Турбо режима паметта е за десет минути, след което фенерът се включва във Среден 2 режим. Страничния бутон има сигнализация за разреден акумулатор и тип брайлова изпъкналост за по-лесно напипване в тъмното.


•M2Т има и Moonlight режим, достъпа до не го е чрез задържане за секунда на страничния бутон. След това режимите се изреждат в следната последователност - Мунлайт - Нисък - Среден 1 - Среден 2 - Висок - Нисък.


*Режим 1(Турбо): 1,200~600 лумена - 3 минути~130 минути (Турбо режима сваля от 1,200 до 600 лумена за 3 минути с цел предотвратяване на прегряване).
*Режим 2(Силен): 600 лумена - 2,20 Hours
*Режим 3(Среден 2): 250 лумена - 6.15 Hours
*Режим 4(Среден 1): 60 лумена - 20 Hours
*Режим 5(Нисък): 15 лумена - 70 Hours
*Режим 6(Мунлайт): 1 лумен - 50 Days•За пускане на Стробскопичния(13Hz) режим, при включен фенер се прави бързо тройно натискане на страничния бутон или пълен натиск със задния от включено или изключено състояние. Този режим няма памет.


•Фенерът има и електронно заключване за предпазване от инцидентно и нежелано включване. От изключено положение се натиска бутона за три секунди, след секунда се задейства Мунлайт режим, а след още две фенера се изключва и заключва. За да го отключите задръжте за около две секунди бутона натиснат и той се активира в Ниския режим. Понеже резбите са анодирани, фенерът има и механично заключване, чрез отвиване на задната капачка.


В заключение ще кажа M2T е достоен заместник на M2R, но с значително по-разумна цена. Фенерът е с 300 лумена по-малко от презареждаемия си събрат, но тази разлика в силата на светене е труднозабележима. Има известни разлики в дизайна на тялото, но в общи линии двата фенера си приличат значително. Това на кой от двата ще отдадете предпочитание е чисто субективен въпрос. Аз още не мога да преценя дали новия начин на управление ми е удобен, но при всяко положение гумения бутон е по-интуитивен при работа с него. Olight M1X си остава най-удобния ми за използване фенер, но аз съм и доста предубеден в случая.10
Общи приказки / Re: Снимка на днешното ни EDC
« Последна публикация от Administrator - февруари 17, 2018, 06:25:46 pm »

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10