Автор Тема: Olight Seeker 2  (Прочетена 1910 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Marcinkov

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 207
  • Профил
Olight Seeker 2
« -: септември 12, 2019, 01:02:20 am »
Здравейте колеги, това ще е ревю на новия Olight Seeker 2, но същевременно ще е и своего рода сравнение с по-старшия и лачен модел Olight Seeker 2 Pro. Двата модела бяха пуснати на пазара с четири месеца разлика, като Pro-модела излезе в началото на Април. По принцип Seeker 2 Pro и Seeker 2 трябваше да бъдат реализирани кажи речи по едно и също време, но някои забавяния в производството и дизайна на Seeker 2 отложиха премиерата с толкова много време. Той трябваше да е бюджетна и семпла версия на старшия модел, но четирите месеца забавяне направиха така, че Seeker 2 да е един изцяло самостоятелен модел, като дори е по-добрият фенер в някои аспекти.


Seeker 2 пристига в бяла картонена кутия, а комплектът включва:

•Фирмен(къстъмизиран) 21700, 5000mAh 3.6v акумулатор
•Магнитен 0,5м MCC1A Micro-USB Cable
•Инструкция за употреба на български.
•Наличен е и изолиращ филм, който пречи на акумулатора да прави контакт.
•Връзка за ръка
ТТ данни:

 *Далекобойност: 220m.
 * Интензитет: 12100cd
 * Водоустойчив по IPX8 стандарта (работи под вода до 2м. дълбочина)
 *Удароустойчивост: падане от 1,5 метра върху твърда повърхност.
 *Tяло от авиационен алуминий с тип III твърдо анодно покритие.
 * LED: 3 x OSRAM P9
 * Поддържани батерии: 1 x 21700
 * Размери: 126мм. (Дължина), 35мм. (Диаметър на главата), 27,5мм. (диаметър на тялото)
 *Тегло: 185гр. (с батерията)
Понеже Seeker 2 се води по-достъпен и бюджетен модел Олайт са решили да не включват в комплекта калъф за фенера. Много рядко използвам калъф за фенер и за мен не е драма отсъствието на такъв, но смятам че едно калъфче щеше да направи окомплектовката по-завършена и качествена. Предполагам Олайт ще предложат калъфчета за продажба на всеки, който иска да си закупи.
Това е комплектът на Olight Seeker 2 PRO:

Както се вижда Олайт са премахнали повечето аксесоари от Pro-версията, скъсили са дължината на фенера с 2мм и са премахнали гумените вложки в дръжката, по този начин дланта контактува с алуминий, както е при 99 процента от фенерите. Анодизацията е много качествена и има матиран финиш, за разлика от тази на Pro модела, чийто финиш е лъскав. На допир лъскавия финиш ми е една идея по-приятен, но матираният дава по-добро сцепление, всичко опира до въпрос на вкус. Тук има обаче и една приятна изненада, бюджетния модел ще се предлага и в синя анодизирана версия, разбирам че към нея има доста засилен интерес и дано произведат достатъчно бройки.
Говорейки за разлики между двата модела на фенера съм длъжен да спомена и бутонът за управление. Самият фенер в някаква степен наподобява Батон серията, но на стероиди и бутонът е уголемено копие на бутончета на именно тази толкова популярна серия фенерчета на Олайт. Бутонът е прилично голям и гумиран с познатия син ринг около него. Приятна екстра е трицветната LED индикацията в средата на бутона, указваща нивото на заряда на акумулатора. Тя е доста по-семпла от тази на Seeker 2 Pro, където индикацията е за нивото на заряд на акумулатора(в дясно) и режима на светене(в ляво). Въпреки че индикацията на старшия модел изглежда доста по-пригледна и удобна, предимството на тази на бюджетния фенер е че тя свети постоянно, указвайки колко заряд ви е останал. Индикацията на Pro-версията светва след като сте включили фенера и след няколко секунди изгасва и за да я видите отново, трябва да смените режима на светене или пак да изключите и отново да включите фенерчето. Сами разбирате, че това е недомислица и по никакъв начин не би се отразило на разхода на акумулатора, ако светеше постоянно.Olight Seeker 2:


Olight Seeker 2 Pro:


Има една “слабост” на дизайна, която е характерна и за първия Сийкър, а тя е че фенерът се претъркулва с лекота по гладки повърхност и има опасност да падне от маса или бюро например. Тук обаче има едно голямо “НО”, Олайт пуснаха клипс за модела и това ще спре всякакви мераци за претъркулване от страна на фенера. Също така ще издигне на друго ниво и ЕДЦ способностите му, носих го по джобовете и смея да твърдя, че не се усеща като голям фенер и клипса ще дойде като едно чудно улеснение. Друга екстра е съвместимостта с големите дифузери на Олайт и спокойно ще можете да се цаните за регулировчици на пътя. Клипсът, както и постоянно светещата ЛЕД индикация на бутона, ще са в помощ за по-лесното му налучкване в тъмното, а това е характерен проблем при всички фенери от този тип.Цветова индикация за заряд на акумулатора:
Зелен > 60%
Оранжев - 10-60%
Червен < 10%
Премигва в червен цвят при крайно изтощен акумулатор!
Друга прилика на Сийкър с Батон-серията е наличието на магнит на задната капачка, който също така служи и зареждане на къстъм акумулатора вътре в тялото. За разлика от R50 Pro Seeker, магнитът на Seeker 2 е доста слаб за теглото и размерите на фенера и не бих разчитал на него, единственият плюс е че е една идея по-силен от магнита на Seeker 2 Pro.


Време е да спомена и акумулаторът, който е в комплекта към фенера - това е първият фенер с 21700 акумулатор, който Олайт предлагат на пазара. За съжаление, макар и очаквано, акумулаторът е къстъмизиран и е същият дизайн както на S1R Baton II ORB-16C05-10C, което означава, че само той може да бъде зареждан в тялото на фенера и както винаги посоката на поставяне на акумулатора е към задната капачка. Оказа се че нито едно от наличните ми зарядни не побира въпросния акумулатор и се наложи да го зареждам с кабела от комплекта. Първите бройки предназначени за ревюта пристигат с акумулатори с капацитет от 4000 mAh, но редовите бройки за пазара, ще са оборудвани със същия акумулатор, който се поставя в Seeker 2 Pro - т.е 5000 mAh. Нещо което е интересно да се спомене е, че 4000 mAh акумулатор на Seeker 2 не се побира в тялото на Seeker 2 Pro, защото обикновения модел има малко по-широк диаметър на тялото. Също така е нужно да се знае, че стандартните 21700 акумулатори са доста по-къси и за да работят във фенера, ще е нужен акумулатор с така наречената пъпка. Магнитния зареждащ кабел е съвместим с М, S и H сериите, предоставя само 1А ток, което през 2019 година е твърде малко, имайки предвид и сериозния капацитет на 21700 акумулаторите. Това увеличава времето за зареждане до близо 5,5 часа от изцяло разреден акумулатор. R50 Pro LE разполагаше с зареждаща с 3А док станция, така че всеки може да отчете голямата разлика.
За разлика от по-скъпия си събрат предлагащ 3200 лумена от три броя LED CREE XP-L W2, Seeker 2 е малко по-скромен със своите 3000 лумена, но пък прави премиера за Олайт с 3 х LED OSRAM P9 Cool White. Цветът и формата на лъча са по-бели и по-плавни от тези на Cree диодите, а същевременно рънтаймите са значително по-добри на по-ниските режими, които са идентични с тези на старшия модел. Редно е да се отбележи може би най-голямото предимство на Seeker 2 - когато индикацията за изтощен акумулатор започне да премигва, фенерът продължава да свети с 45 лумена, което е напълно достатъчно за да се насочвате в тъмнината. За разлика от него Pro версията просто се изключва и се спасявайте както можете.

Seeker 2 свети видимо по-бяло и разпръсква светлината доста нашироко, давайки добра осветеност на близки и средни дистанции, всичко това благодарение на TIR оптиката с която е оборудван всеки диод. При сравнение на двата модела един до друг, двестата лумена предимство на старшия модел се забелязват, без разликата да е фрапантна и отчетлива, това дава още бонус точки на обикновения модел!
 


Дотук нещата както ги виждам са все в полза на Seeker 2:

1. По-добра цена, за това което предлага.
2. По-добра продължителност на светене.
3. Не изгасва от нищото при разреден акумулатор.
4. По-ниско тегло
Трета точка печели всички овации и е огромно предимство, ако фенерът се използва усилено!
Работата с фенера и режимите:


• За включване и изключване се използва страничния бутон, както и за смяна на режимите, като те се изреждат в последователност и повторяемост: Режим 4 (50лм) - Режим 3(300лм) - Режим 2(1200-600лм)За всеки от тези режими фенерът има памет.


•От включено и изключено положение чрез двоен бърз клик се задейства Режим 1(Турбо 3000-600лм). С последващо включване, фенера се задейства в Режим 2(1200лм).


•Фенерът няма така нареченият Moonlight Режим, от Олайт са го нарекли чисто и просто -  Режим 5(5лм)Режим 1(3000-600лм) - 3 + 155мин.

Режим 2(1200-600лм) - 110 + 50мин.

Режим 3(300лм) - 13часа.

Режим 4(50лм) - 72часа.

Режим 5(5лм) - 15 дни.
•За пускане на Стробскопичния(10Hz) режим, при включен фенер се прави бързо тройно натискане на бутона. Този режим няма памет.
•Фенерът има и електронно заключване за предпазване от инцидентно и нежелано включване. От изключено положение се натиска бутона за три секунди, след секунда се задейства Ниския режим, а след още две фенера се изключва и заключва. За да го отключите задръжте за около две секунди бутона натиснат и той се активира в Ниския режим.Seeker 2 има продължителен (9 минутен) и кратък (3 минутен) таймер, когато фенерът трябва да бъде изключен автоматично. Когато фенерът е включен, натиснете два пъти и задръжте страничния бутон при текущото ниво на яркост, за да влезете в настройките на таймера. Единично премигване активира краткия таймер, а двойното премигване активира продължителния таймер. Когато времето на таймера изтече, фенерът ще се изключи автоматично. Когато включите таймера, натиснете два пъти и задръжте страничния бутон, за да промените настройките на таймера. когато времето на таймера изтече и преди потребителят да го настрои отново, фенерът ще се върне към последните настройки на таймера.


В заключение ще кажа, че Olight Seeker 2 е чудесен фенер, много подходящ за ЕДЦ благодарение на доста компактните си размери, висока мощност и безкрайни рънтайми. Друг голям плюс ще е новопредвидения клипс за закачане към джобовете, който ще добави чудесно улеснение при носене и ще спре лесното претъркулване по гладки повърхности. Фенерът е много подходящ и за всякакъв вид охранителна и полицейска дейности, къмпингуване, излети и риболов, а също така и за резервен фенер в автомобила.

+ Компактен размер + голяма мощност.
+ Страхотен рънтайм
+ Свети с 45 лумена при силно разреден акумулатор
+ По-добра цена и рънтайми от Pro-версията

-Слаб магнит
-Слаб заряден ток от магнитния кабел
-Къстъмизиран 21700 акумулатор, несъвместим с масовите зарядни
-Въпреки по-ниската цена в сравнение с Pro-версията, цената не е никак малка
Благодарности на Андрей и Olight.bg за предоставените ми фенери за ревюто!
« Последна редакция: септември 13, 2019, 12:17:46 pm от Marcinkov »

Неактивен koceto

 • Newbie
 • *
 • Публикации: 15
  • Профил
Re: Olight Seeker 2
« Отговор #1 -: септември 12, 2019, 07:08:04 am »
Чудесно ревю на страхотен фенер хубаво е, че са отстранили някои слабости от про версията!

Неактивен Administrator

 • Admin
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 2427
 • http://www.edcforum.bg
  • Профил
  • www.edcforum.bg
Re: Olight Seeker 2
« Отговор #2 -: септември 12, 2019, 09:27:57 am »
Поредно страхотно ревю.
Аз си оставам фен на по-гъзарската про-версия. Моле съвместимият калъф ми стои прикрепен, към раницата. L-dock зарядното е супер удобно. Разбира се, който иска винаги би могъл да си го закупи отделно и да го ползва с повечето модели на Olight.
За работен, служебен, туристическо - универсален Seeker 2 е повече от супер.
Синята версия също лови окото!

Неактивен Administrator

 • Admin
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 2427
 • http://www.edcforum.bg
  • Профил
  • www.edcforum.bg
Re: Olight Seeker 2
« Отговор #3 -: септември 12, 2019, 10:32:58 am »
Olight Seeker2Olight Seeker2 PRO


Неактивен Administrator

 • Admin
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 2427
 • http://www.edcforum.bg
  • Профил
  • www.edcforum.bg
Re: Olight Seeker 2
« Отговор #4 -: септември 15, 2019, 12:43:08 pm »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=wNQ4fpaQcss" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=wNQ4fpaQcss</a>

Неактивен Administrator

 • Admin
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 2427
 • http://www.edcforum.bg
  • Профил
  • www.edcforum.bg
Re: Olight Seeker 2
« Отговор #5 -: октомври 09, 2019, 04:10:45 pm »
Новият тактикъл държач за фенери Olight Seeker 2/2Pro и други!

Every Day Carry

Re: Olight Seeker 2
« Отговор #5 -: октомври 09, 2019, 04:10:45 pm »

Неактивен Marcinkov

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 207
  • Профил
Re: Olight Seeker 2
« Отговор #6 -: октомври 13, 2019, 01:14:50 am »
Със съдействието на Андрей, фенерът вече е една идея по-пълноценен и трудно търкалящ се, благодарение на клипса, който Олайт вече предлагат за закупуване и който по-скоро трябваше да присъства в оригиналния комплект! Това обаче не ми попречи да го поолющим(фенера)... ръйш ли!

Благодарско на Андрей и за калъфа който ми даде, за да е завършен комплекта:
Неактивен Administrator

 • Admin
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 2427
 • http://www.edcforum.bg
  • Профил
  • www.edcforum.bg
Re: Olight Seeker 2
« Отговор #7 -: октомври 14, 2019, 10:36:15 am »

Неактивен Administrator

 • Admin
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 2427
 • http://www.edcforum.bg
  • Профил
  • www.edcforum.bg
Re: Olight Seeker 2
« Отговор #8 -: януари 06, 2020, 01:08:09 pm »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ejliIO1X_SM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ejliIO1X_SM</a>

Неактивен Administrator

 • Admin
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 2427
 • http://www.edcforum.bg
  • Профил
  • www.edcforum.bg
Re: Olight Seeker 2
« Отговор #9 -: януари 15, 2020, 08:07:33 pm »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Rzvm-le4D_Y" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Rzvm-le4D_Y</a>

Неактивен Administrator

 • Admin
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 2427
 • http://www.edcforum.bg
  • Профил
  • www.edcforum.bg
Re: Olight Seeker 2
« Отговор #10 -: февруари 19, 2021, 01:25:47 pm »
Любов от пръв поглед.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=WUI3AlwtCiw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=WUI3AlwtCiw</a>